Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home2/motorcyc/public_html/sknapredak/includes/db.php on line 8
Sahovski Klub Napredak

Nastup ŠK "Napredak" Sarajevo na Premijer ligi BiH u šahu za 2008. godinu

Nastup ŠK
U organizaciji Šahovske unije Bosne i Hercegovine i tehničkoj organizaciji Šahovskog saveza Herceg-Bosne u razdoblju od 04.06. do 12.06.2008. godine u Neumu je održano ekipno prvenstvo BiH u šahu za seniore - “Premijer liga Bosne i Hercegovine u šahu za 2008. godinu”. Prvenstvo je održano u hotelu “Zenit”, na kojem je nastupilo 10 ekipa po Bergerovom sustavu od 9 kola ( svak sa svakim).
Više

16 Napretkov međunarodni božični turnir u šahu

16 Napretkov međunarodni božični turnir u šahu
U organizaciji ŠK “Napredak” Sarajevo, pod pokroviteljstvom HKD “Napredak” i supokroviteljstvom Ministarstva kulure i sporta Kantona Sarajevo i Federalnog Ministarstva kulure i sporta, 23.12.2007. godine ( nedjelja ), održan je 16. po redu, tradicionalni međunarodni šahovski turnir prigodom katoličkog blagdana Božića u Klub restoranu “Lira”.

Više

4. turnir “Sjećanje na Damira Rašića”

4. turnir “Sjećanje na Damira Rašića”
Povodom sjećanja na prije četiri godine tragično nastradalog mladog šahistu, Fide majstora Damira Rašića, u subotu 15. rujna 2007. godine , u Hotelu “Saraj” održan je prigodan brzopotezni 4. turnir “Sjećanje na Damira Rašića”. Turnir su organizirali ŠK “Napredak” i ŠK “Željezničar” uz potporu obitelji Rašić i Damirovih drugova, koji su osigurali prigodan pobjednički pokal, umjetničku sliku za pobjednika i nagradni fond za 12 najbolje plasiranih igrača i najboljeg plasiranog omladinca. Na turniru je sudjelovalo 81 natjecatelj iz Bosne Hercegovine, Hrvatske, Srbije i Crne Gore. Nakon odigranih trinaest kola po švicarskom sustavu, pobijedio je međunarodni majstor Zoran Runić sa osvojenih 10.5 poena, koji je inače i 2005. godine bio pobjednik 2. turnira
Više

Prva “A” lige Š.S.FBiH u šahu za 2007.

Prva “A” lige Š.S.FBiH u šahu za 2007.
U organizaciji Šahovskog saveza Federacije Bosne i Hercegovine u razdoblju od 25.08. do 31.08.2007. godine u Neumu je održana Prva “A” lige Š.S.FBiH u šahu za 2007. godinu”. Ovo kvalitetno ekipno natjecanje u šahu je održano u hotelu “Neum”, na kojem je nastupilo 10 ekipa. Nakon završenih 9(devet) kola po Bergerovom sistemu ( svak sa svakim) Šahovski klub “Napredak” Sarajevo je ubjedljivo osvojio prvo mjesto. ŠK “Napredak” je ostvario 7 uzastopnih pobjeda i 2 neriješena rezultata, kada je bilo osigurano prvo mjesto. Za Klub su natupili velemajstori Kurajica Bojan, Janković Alojzije i Šarić Ante, fide-majstori Trkulja Goran, Terzić Ilijas, Bošnjak Damir i Galić Željko, majstorski kandidati Hadžić Amar i Tucaković Mario i Marković Želimir. Na prve dvije ploče, velemajstori Kurajica Bojan i Janković Alojzije postigli su najbolje pojedinačne rezultate prvenstva na svojim pločama sa 6 poena iz 8 partija, odnosno 6 poena iz 7 partija. Ovim rezultatom ŠK “Napredak” Sarajevo je osigurao povratak u Premijer ligu, odnosno nastup na najkvalitetnijem ekiprnom prvenstvu u šahu “Premijer ligi BiH” u 2008. godini.
Više

Kadetska prvenstva

U razdoblju od 27-30.04.2007. godine u Kulen Vakufu je održano kadetsko prvenstvo Šahovskog saveza Federacije Bosne i Hercegovine ( ŠSFBiH) u šahu za 2007. godinu, koje je bilo ujedno i kvalifikaciono za kadetsko prvenstvo Bosne i Hercegovine u šahu za 2007. godinu. Talentirani kadet šahovskog kluba “Napredak” Sarajevo Tucaković Mario je na ovom natjecanju kadeta u kategoriji do 18 godina osvojio drugo mjesto i ujedno se kvalificirao na kadetsko prvenstvo BiH u ovoj kategoriji.
U hotelu Sveti Stefan u Dvorovima kod Bijeljine, u razdoblju od 10-13.05.2007. godine održano je 8. kadetsko prvenstvo BiH u šahu. U kategoriji kadeta do 18 godina, član šahovskog kluba “Napredak” Sarajevo Tucaković Mario je osvojio drugo mjesto i time ponovio uspjeh iz prošle godine. Ovim rezultatom Mario je dokazao da je jedan od najtalentovanijih mladih šahista u BiH, a ujedno se kvalificirao u svojoj kategoriji do 18 godina na Svjetsko kadetsko prvenstvo u šahu za 2007. godinu, koje će se održati u studenom/ novembru 2007. godine u Antaliji – Turska.
Za ovog talentiranog juniora, ŠK “Napredak” je uz pomoć BH Telecom-a osigurao stipendiju u 2007. godini.
Više

Napretkova šahovska škola

Napretkova šahovska škola
“Napretkova šahovska škola” započela je sa radom 1. veljače 2007. godine u Katoličkom školskom centru “Sveti Josip” u ul. Mehmed paše Sokolovića na Mejtašu. Sa 20 polaznika uzrasta od IV do VII razreda ove škole, radio je instruktor šaha Fide-majstor Senad Kamberović, član prve ekipe ŠK “Napredak” Sarajevo. Nastava se odvijala dva puta tjedno po dva nastavna sata.
Na pojedinačnom i ekipnom kantonalnom prvenstvu osnovnih škola održanim 12 i 13.05.2007. godine u osnovnoj školi “Aleksa Šantić” nastupili su učenici i ekipa škole “KŠC” Sveti Josip, koju su činili polaznici “Napretkove šahovske škole”, a ujedno najmlađa ekipa na ovom prvenstvu. Na pojedinačnom prvenstvu u kategoriji do deset godina pobijedio je učenik “KŠC”-a Pavao Zorni. Na ekipnom kantonalnom prvenstvu osnovnih škola u konkurenciji 23 škole, “KŠC” Sveti Josip je osvojio šesto mjesto, a pri tom se posebno istakla učenica Ivana Mališić sa 4.5 poena iz pet partija.
Nakon prekida krajem svibnja po završetku školske godine, “Napretkova šahovska škola”je nastavila sa radom 13. rujna u istim prostorijama KŠC “Sveti Josip”.
Više
<< prethodna1234slijedeća >>Copyright © 2017 SKNapredak.com | Kontakt