Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home2/motorcyc/public_html/sknapredak/includes/db.php on line 8
Kadetska prvenstva - Sahovski Klub Napredak

Kadetska prvenstva


U razdoblju od 27-30.04.2007. godine u Kulen Vakufu je održano kadetsko prvenstvo Šahovskog saveza Federacije Bosne i Hercegovine ( ŠSFBiH) u šahu za 2007. godinu, koje je bilo ujedno i kvalifikaciono za kadetsko prvenstvo Bosne i Hercegovine u šahu za 2007. godinu. Talentirani kadet šahovskog kluba “Napredak” Sarajevo Tucaković Mario je na ovom natjecanju kadeta u kategoriji do 18 godina osvojio drugo mjesto i ujedno se kvalificirao na kadetsko prvenstvo BiH u ovoj kategoriji.
U hotelu Sveti Stefan u Dvorovima kod Bijeljine, u razdoblju od 10-13.05.2007. godine održano je 8. kadetsko prvenstvo BiH u šahu. U kategoriji kadeta do 18 godina, član šahovskog kluba “Napredak” Sarajevo Tucaković Mario je osvojio drugo mjesto i time ponovio uspjeh iz prošle godine. Ovim rezultatom Mario je dokazao da je jedan od najtalentovanijih mladih šahista u BiH, a ujedno se kvalificirao u svojoj kategoriji do 18 godina na Svjetsko kadetsko prvenstvo u šahu za 2007. godinu, koje će se održati u studenom/ novembru 2007. godine u Antaliji – Turska.
Za ovog talentiranog juniora, ŠK “Napredak” je uz pomoć BH Telecom-a osigurao stipendiju u 2007. godini.


Copyright © 2018 SKNapredak.com | Kontakt