Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home2/motorcyc/public_html/sknapredak/includes/db.php on line 8
Turniri “Sjećanje na Damira Rašića” - Sahovski Klub Napredak

Turniri “Sjećanje na Damira Rašića”


1. TURNIR “SJEĆANJE NA DAMIRA RAŠIĆA”
U suorganizaciji šahovskih klubova “Željezničar” i “Bosna”, 11.09.2004. godine održan je šahovski brzopotezni turnir “Sjećanje na Damira Rašića”, dugogodišnjeg člana ŠK “Napredak” i jednog od najperspektivnijih šahista BiH, koji je tragično stradao na ovaj dan 2003. godine. Nakon odigranih trinaest kola po švicarskom sustavu, pobijedio je međunarodni majstor Šahbaz Nurkić.

2. TURNIR “SJEĆANJE NA DAMIRA RAŠIĆA”
Povodom sjećanja na prije dvije godine tragično nastradalog mladog šahistu, Fide majstora Damira Rašića, u nedjelju 11. rujna 2005. godine , u Hotelu “Saraj” održan je prigodan brzopotezni turnir “Sjećanje na Damira Rašića”. Na turniru je sudjelovalo 70 natjecatelja iz Bosne Hercegovine, Hrvatske i SCIG. Nakon odigranih trinaest kola po švicarskom sustavu, pobijedio je međunarodni majstor Zoran Runić sa 10 poena.
Turnir su organizirali obitelj Rašić, ŠK “Željezničar” ŠK i ŠK “Napredak”, koji su osigurali prigodan pobjednički pokal i nagradni fond za 12 najbolje plasiranih igrača.

3. TURNIR “SJEĆANJE NA DAMIRA RAŠIĆA”
Povodom sjećanja na prije tri godine tragično nastradalog mladog šahistu, Fide majstora Damira Rašića, u nedjelju 17. rujna 2005. godine , u Hotelu “Alemko” održan je prigodan brzopotezni turnir “Sjećanje na Damira Rašića”. Na turniru je sudjelovalo 74 natjecatelja iz Bosne Hercegovine, Hrvatske, Srbije i Crne Gore. Nakon odigranih trinaest kola po švicarskom sustavu, pobijedio je velemajstor Vukić Milan sa 11 poena.
Turnir su organizirali obitelj Rašić, ŠK “Željezničar” i ŠK “Napredak”, koji su osigurali prigodan pobjednički pokal i nagradni fond za 12 najbolje plasiranih igrača i najboljeg plasiranog omladinca.

4. TURNIR “SJEĆANJE NA DAMIRA RAŠIĆA”
Povodom sjećanja na prije četiri godine tragično nastradalog mladog šahistu, Fide majstora Damira Rašića, u subotu 15. rujna 2007. godine , u Hotelu “Saraj” održan je 4. turnir “Sjećanje na Damira Rašića”. Turnir su organizirali ŠK “Napredak i ”ŠK “Željezničar” i ŠK “Napredak”, koji su osigurali prigodan pobjednički pokal, umjetničku sliku za pobjednika i nagradni fond za 12 najbolje plasiranih igrača i najboljeg plasiranog omladinca.
Na turniru je sudjelovalo 81 natjecatelj iz Bosne Hercegovine, Hrvatske, Srbije i Crne Gore. Nakon odigranih trinaest kola po švicarskom sustavu, pobijedio je međunarodni majstor Zoran Runić sa osvojenih 10.5 poena, koji je inače i 2005. godine bio pobjednik 2. turnira “Sjećanje na Damira Rašića”.

5. TURNIR “SJEĆANJE NA DAMIRA RAŠIĆA”
Povodom sjećanja na prije pet godine tragično nastradalog mladog šahistu, Fide majstora Damira Rašića, u subotu 13. rujna 2008. godine, u Hotelu “Saraj” održan je 5. šahovski turnir “Sjećanje na Damira Rašića”. Turnir su organizirali ŠK “Napredak Sarajevo i ”ŠK “Željezničar” Sarajevo, koji su osigurali prigodan pobjednički pokal i nagradni fond za 12 najbolje plasiranih igrača i najboljeg plasiranog omladinca. Na turniru je sudjelovalo 85 natjecatelja iz Bosne Hercegovine, Hrvatske, Slovenije i Crne Gore. Nakon odigranih trinaest kola po švicarskom sustavu, pobijedio je velemajstor Rogić Davor sa osvojenih 11 poena.

6. TURNIR “SJEĆANJE NA DAMIRA RAŠIĆA”
Povodom sjećanja na prije šest godine tragično nastradalog mladog šahistu, Fide majstora Damira Rašića, u subotu 12. rujna/septembra 2009. godine, u Hotelu “Saraj” održan je 6. šahovski turnir “Sjećanje na Damira Rašića”. Turnir su organizirali ŠK “Napredak Sarajevo i ”ŠK “Željezničar” Sarajevo, koji su osigurali prigodan pobjednički pokal i nagradni fond za 10 najbolje plasiranih igrača i 4 specijalne nagrade. Na turniru je sudjelovalo 92 natjecatelja iz Bosne Hercegovine, Hrvatske, Slovenije, Crne Gore i Venecuele. Nakon odigranih devet kola po švicarskom sustavu, pobijedio je međunarodni majstor Arapović Vitomir sa osvojenih 7.5 poena.

7. TURNIR “SJEĆANJE NA DAMIRA RAŠIĆA”
Povodom sjećanja na prije sedam godine tragično nastradalog mladog šahistu, Fide majstora Damira Rašića, u subotu 18. rujna/septembra 2010. godine, u Hotelu “Saraj” održan je 7. šahovski turnir “Sjećanje na Damira Rašića”. Turnir su organizirali ŠK “Napredak Sarajevo i ”ŠK “Željezničar” Sarajevo, koji su osigurali prigodan pobjednički pokal i nagradni fond za 10 najbolje plasiranih igrača i 2 specijalne nagrade. Na turniru je sudjelovalo 78 natjecatelja iz Bosne Hercegovine, Slovenije i Crne Gore. Nakon odigranih devet kola po švicarskom sustavu, pobijedio je međunarodni majstor Arapović Vitomir sa osvojenih 7.0 poena, koji je bio pobjednik i 6. turnira 2009. godine.

8. TURNIR “SJEĆANJE NA DAMIRA RAŠIĆA”
Povodom sjećanja na prije osam godina tragično nastradalog mladog šahistu, Fide majstora Damira Rašića, u subotu 10. rujna/septembra 2011. godine, u restoranu “Galeb” na Grbavici održan je 8. šahovski turnir “Sjećanje na Damira Rašića”. Turnir su organizirali ŠK “Napredak Sarajevo i ”ŠK “Željezničar” Sarajevo, koji su osigurali prigodan pobjednički pokal i nagradni fond za 10 najbolje plasiranih igrača i 3 specijalne nagrade. Na turniru je sudjelovalo 75 natjecatelja iz Bosne Hercegovine, Srbije, Hrvatske, Slovenije i Crne Gore, od toga 9 velemajstora, 7 međunarodnih majstora i 7 FIDE majstora, što ga čini dosad najjačim turnirom. Nakon odigranih devet kola po švicarskom sustavu, pobijedio je međunarodni majstor Tomić Boško sa osvojenih 7.5 poena, a drugo do peto mjesto sa 7.0 poena su podijelili velemajstori Kosić Dragan, Nikolić Predrag, Ivanišević Ivan i Bistrić Faruk.

9. TURNIR “SJEĆANJE NA DAMIRA RAŠIĆA”
Povodom sjećanja na prije devet godina tragično nastradalog mladog šahistu, Fide majstora Damira Rašića, u subotu 08. rujna/septembra 2012. godine, u hotelu “Saraj” održan je 9. šahovski turnir “Sjećanje na Damira Rašića”. Turnir su organizirali ŠK “Napredak Sarajevo i ”ŠK “Željezničar” Sarajevo, koji su osigurali prigodan pobjednički pokal i nagradni fond za 10 najbolje plasiranih igrača i 2 specijalne nagrade. Na turniru je sudjelovalo 86 natjecatelja iz Bosne Hercegovine, Srbije, Hrvatske i Slovenije, od toga 25 igrača sa titulama i to 9 velemajstora, 5 međunarodnih majstora i 11 FIDE majstora, što ga čini dosad najjačim turnirom. Nakon odigranih devet kola po švicarskom sustavu, pobijedio je velemajstor Predojević Borki sa osvojenih 8.0 poena, a drugo do treće mjesto sa 7.5 poena su podijelili velemajstori Savić Miodrag i Janković Alojzije.


Copyright © 2017 SKNapredak.com | Kontakt