Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home2/motorcyc/public_html/sknapredak/includes/db.php on line 8
16 Napretkov međunarodni božični turnir u šahu - Sahovski Klub Napredak

16 Napretkov međunarodni božični turnir u šahu

16 Napretkov međunarodni božični turnir u šahu

U organizaciji ŠK “Napredak” Sarajevo, pod pokroviteljstvom HKD “Napredak” i supokroviteljstvom Ministarstva kulure i sporta Kantona Sarajevo i Federalnog Ministarstva kulure i sporta, 23.12.2007. godine ( nedjelja ), održan je 16. po redu, tradicionalni međunarodni šahovski turnir prigodom katoličkog blagdana Božića u Klub restoranu “Lira”.
- Turnir je bio pozivnog karaktera, a sudjelovalo je 57 natjecatelja po pozivu organizatora - igrači sa rejting liste Hrvatske, Srbije, Slovenije, Njemačke i BiH. Na turniru je nastupilo 19 igrača s večim titulama – 3 velemajstora, 6 međunarodnih majstora i 10 FIDE-majstora. Natjecanje se igralo po Švicarskom sustavu od devet kola, s tempom igre od 10 minuta po igraču za partiju. Nakon završenih devet kola pobjednik turnira je postao međumarodni majstor Zoran Runić. Isti broj bodova su imali još 4 igrača, velemajstori Emir Dizdarević i Milan Vukić, međunarodni majstor Šahbaz Nurkić i FIDE-majstor Željko Galić, ali je Runić imao najbolji dodatni kriterij kod odlučivanja o pobjedniku.

Organizator Turnira je dodijelio pehar u trajno vlasništvo za pobjednika, kao i nagrade za 10 najbolje plasiranih igrača i dvije specijalne nagrade. Nakon zatvaranja turnira priređen je tradicionalni završni koktel za sve sudionike.


Copyright © 2018 SKNapredak.com | Kontakt