Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home2/motorcyc/public_html/sknapredak/includes/db.php on line 8
Napretkova šahovska škola - Sahovski Klub Napredak

Napretkova Šahovska Škola


“Napretkova šahovska škola” započela je sa radom 6. listopada 2005. godine u Katoličkom školskom centru “Sveti Josip” u ul. Mehmed paše Sokolovića na Mejtašu. Sa 20 polaznika uzrasta od V do VIII razreda radi instruktor šaha Fide-majstor Senad Kamberović, član prve ekipe ŠK “Napredak” Sarajevo. Nastava ovog početnog kursa se odvijala dva puta tjedno po dva nastavna sata. Za ovu početnu grupu održano je 80 sati nastave u kojem su se polaznici upoznali sa osnovnim pojmovima o šahovskoj igri, osnovama taktike, završnice i otvaranja. Nastava se odvijala i u 2006. godini, odnosno do kraja veljače/februara 2006. godine. Za ovu polaznu školu šaha osigurana su sredstva od Općine Centar Sarajevo.

“Napretkova šahovska škola” - I stupanj započela je sa radom 2. ožujka 2006. godine u Katoličkom školskom centru “Sveti Josip” u ul. Mehmed paše Sokolovića na Mejtašu. Sredstva za školu su osiguran putem projekta, koji je odobren za finansiranje sredstvima buđeta Općine Centar za 2006. godinu. Sa 20 polaznika uzrasta od V do VIII razreda ove škole, koji su već prošli početni tečaj ”Napretkove šahovske škole” za 2005. godinu, radio je instruktor šaha Fide-majstor Senad Kamberović, član prve ekipe ŠK “Napredak” Sarajevo. Nastava se odvijala dva puta tjedno po dva nastavna sata. Nakon prekida početkom lipnja po završetku školske godine, “Napretkova šahovska škola”je nastavila sa radom 29. rujna u istim prostorijama KŠC “Sveti Josip”. Zbog velikog interesa mlađih uzrasta - učenika iz IV i V razreda ove škole za nastavu šaha, a koji dosad nisu imali iskustva sa trenažnim procesom, oformljena je nova grupa od 20 polaznika za početni tečaj. Sa ovom početnom grupom, također je radio Senad Kamberović od 29. rujna u prostorijama KŠC “Sveti Josip” dva puta tjedno po dva nastavna sata, na kojim su se polaznici upoznali sa osnovnim pojmovima o šahovskoj igri.

“Napretkova šahovska škola 2007.” započela je sa radom 1. veljače 2007. godine u Katoličkom školskom centru “Sveti Josip” u ul. Mehmed paše Sokolovića na Mejtašu. Sa 20 polaznika uzrasta od IV do VII razreda ove škole, radio je instruktor šaha Fide-majstor Senad Kamberović, član prve ekipe ŠK “Napredak” Sarajevo. Nastava se odvijala dva puta tjedno po dva nastavna sata.
Na pojedinačnom i ekipnom kantonalnom prvenstvu osnovnih škola održanim 12 i 13.05.2007. godine u osnovnoj školi “Aleksa Šantić” nastupili su učenici i ekipa škole “KŠC” Sveti Josip, koju su činili polaznici “Napretkove šahovske škole”, a ujedno najmlađa ekipa na ovom prvenstvu. Na pojedinačnom prvenstvu u kategoriji do deset godina pobijedio je učenik “KŠC”-a Pavao Zorni. Na ekipnom kantonalnom prvenstvu osnovnih škola u konkurenciji 23 škole, “KŠC” Sveti Josip je osvojio šesto mjesto, a pri tom se posebno istakla učenica Ivana Mališić sa 4.5 poena iz pet partija.
Nakon prekida krajem svibnja po završetku školske godine, “Napretkova šahovska škola”je nastavila sa radom 13. rujna u istim prostorijama KŠC “Sveti Josip”.

“Napretkova šahovska škola 2008” - I razdoblje započela je sa radom 8. veljače / februara ove godine u Katoličkom školskom centru “Sveti Josip” u ul. Mehmed paše Sokolovića na Mejtašu. Sa 20 polaznika uzrasta od IV do VIII razreda ove škole, koji su već prošli početni kurs ”Napretkove šahovske škole”, radio je instruktor šaha Fide-majstor Senad Kamberović. Nastava se odvijala dva puta tjedno po dva nastavna sata. Održano je ukupno 60 sati nastave. Prvo razdoblje “Napretkove šahovske škole 2008” je završeno krajem svibnja / maja, odnosno po završetku školske godine.
“Napretkova šahovska škola 2008” - II razdoblje nastavila je sa radom 12. rujna / septembra u istim prostorijama KŠC “Sveti Josip”. Sa 20 polaznika nastavio je raditi instruktor šaha Senad Kamberović. Održano je ukupno 60 sati nastave. Drugo razdoblje “Napretkove šahovske škole 2008” je završeno krajem prosinca/ decembra 2008. godine, odnosno prije školske pauze za božične blagdane. Za kraj “Napretkove šahovske škole 2008” , dana 18.12.2008. godine održan je “Mali božični turnir” za polaznike škole. Nakon 5 odigranih kola, prvo mjesto je osvojio Pavao Zorni sa osvojenih 5 poena, a drugo i treće mjesto osvojili su Babić Dragan i Knežević Kristijan. Za ovu trojicu najbolje plasiranih mladih šahista i najbolju polaznicu Sandru Šunjić, ŠK “Napredak” Sarajevo je osigurao prigodne paketiće.

“Napretkova šahovska škola 2009” započela je sa radom početkom veljače / februara ove godine u Katoličkom školskom centru “Sveti Josip” u ul. Mehmed paše Sokolovića na Mejtašu. Sa 20 polaznika uzrasta od IV do VIII razreda ove škole, koji su već prošli početni kurs ”Napretkove šahovske škole”, radio je instruktor šaha Fide-majstor Senad Kamberović. Nastava se odvijala dva puta tjedno po dva nastavna sata. Održano je ukupno 60 sati nastave. Prvo razdoblje “Napretkove šahovske škole 2009” je završeno krajem svibnja / maja, odnosno po završetku školske godine. “Napretkova šahovska škola 2009” nastavila je sa radom 14. rujna u prostorijama KŠC-a.

“Napretkova šahovska škola 2010” započela je sa radom početkom veljače / februara 2010. godine u Katoličkom školskom centru “Sveti Josip” u ul. Mehmed paše Sokolovića na Mejtašu. Sa 20 polaznika uzrasta od IV do VIII razreda ove škole, koji su već prošli početni kurs ”Napretkove šahovske škole”, radio je instruktor šaha jumiorski prvak BiH za 2009. godinu Mario Tucaković. Nastava se odvijala dva puta tjedno po dva nastavna sata i održana je u dva razdoblja, odnosno u dva školska polugodišta. “Napretkova šahovska škola 2010” završila je sa radom krajem prosinca / decembra 2010.

“Napretkova šahovska škola 2011” započela je sa radom početkom veljače / februara 2011. godine u Katoličkom školskom centru “Sveti Josip” u ul. Mehmed paše Sokolovića na Mejtašu. Sa 20 polaznika uzrasta od IV do VIII razreda ove škole radio je instruktor šaha jumiorski prvak BiH za 2009. godinu Mario Tucaković. Nastava se odvijala dva puta tjedno po dva nastavna sata i održana je u dva razdoblja, odnosno u dva školska polugodišta. “Napretkova šahovska škola 2011” završila je sa radom krajem prosinca / decembra 2011.


Copyright © 2017 SKNapredak.com | Kontakt