Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home2/motorcyc/public_html/sknapredak/includes/db.php on line 8
IZVJEŠTAJ SA 9. ŠAHOVSKOG TURNIRA “SJEĆANJE NA DAMIRA RAŠIĆA” - Sahovski Klub Napredak

IZVJEŠTAJ SA 9. ŠAHOVSKOG TURNIRA “SJEĆANJE NA DAMIRA RAŠIĆA”

IZVJEŠTAJ SA 9. ŠAHOVSKOG TURNIRA “SJEĆANJE NA DAMIRA RAŠIĆA”

Povodom sjećanja na prije devet godina tragično nastradalog mladog šahistu, Fide majstora Damira Rašića, u subotu 08. rujna/septembra 2012. godine, u hotelu “Saraj” održan je 9. šahovski turnir “Sjećanje na Damira Rašića”. Turnir su organizirali ŠK “Napredak Sarajevo i ”ŠK “Željezničar” Sarajevo, koji su osigurali prigodan pobjednički pokal i nagradni fond za 10 najbolje plasiranih igrača i 2 specijalne nagrade za najbolje plasirane igrače ŠK “Napredak Sarajevo i ”ŠK “Željezničar” Sarajevo. Na turniru je sudjelovalo 86 natjecatelja iz Bosne Hercegovine, Srbije, Hrvatske i Slovenije, od toga 25 igrača sa titulama i to 9 velemajstora, 5 međunarodnih majstora i 11 FIDE majstora, što ga čini dosad najjačim turnirom. Nakon odigranih devet kola po švicarskom sustavu, pobijedio je velemajstor Predojević Borki sa osvojenih 8.0 poena, a drugo do treće mjesto sa 7.5 poena su podijelili velemajstori Savić Miodrag i Janković Alojzije.
Specijalne nagrade su osvojili Kamberović Senad kao najuspješniji igrač ŠK “Željezničar” i Tucaković Mario kao najuspješniji igrač ŠK “Napredak” Sarajevo.


Copyright © 2017 SKNapredak.com | Kontakt