Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home2/motorcyc/public_html/sknapredak/includes/db.php on line 8
IZVJEŠTAJ SA “22. NAPRETKOVOG BOŽIČNOG TURNIRA U ŠAHU” - Sahovski Klub Napredak

IZVJEŠTAJ SA “22. NAPRETKOVOG BOŽIČNOG TURNIRA U ŠAHU”

IZVJEŠTAJ SA “22. NAPRETKOVOG BOŽIČNOG TURNIRA U ŠAHU”

U organizaciji ŠK “Napredak” Sarajevo, pod pokroviteljstvom HKD “Napredak” i supokroviteljstvom Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo i Federalnog Ministarstva kulture i sporta, u nedjelju 22.12.2013. godine u kongresnoj dvorani hotela “Saraj” s početkom u 12 sati održan je 22. po redu, tradicionalni šahovski turnir prigodom katoličkog blagdana Božića. Turnir su uz prigodan govor otvorili predsjednik Sportskog društva “Napredak” Sarajevo g-din Mladen Rudež i g-din Stjepan Kljujić. Na turniru je sudjelovalo 83 natjecatelja iz Bosne Hercegovine, Hrvatske, Srbije i Crne Gore, od toga 30 sa međunarodnim titulama. Pored sedam velemajstora Predojević Borkija, Dizdarević Emira, Stojanović Dalibora, Savić Miodraga, Vukić Milana, Kosić Dragana i Bistrić Faruka, nastupilo je i jedanaest međunarodnih majstora i dvanaest majstora FIDE. Nakon odigranih devet kola po švicarskom sustavu, pobijedio je reprezentativac Bosne i Hercegovine Predojević Borki sa osvojenih 7.5 poena. Isti broj poena imao je i velemajstor Dizdarević Emir, ali je Predojević imao bolje dodatne kriterije.

Organizator Turnira je dodijelio pehar u trajno vlasništvo za pobjednika, kao i nagrade za 10 najbolje plasiranih igrača i specijalnu nagradu za najuspješnijeg igrača ŠK “Napredak” Sarajevo velemajstora Kosić Dragana. Nakon zatvaranja turnira priređen je tradicionalni završni koktel za sve sudionike.


Copyright © 2017 SKNapredak.com | Kontakt