Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home2/motorcyc/public_html/sknapredak/includes/db.php on line 8
8. turnir “Sjećanje na Damira Rašića” - Sahovski Klub Napredak

8. turnir “Sjećanje na Damira Rašića”

8. turnir “Sjećanje na Damira Rašića”

Povodom sjećanja na prije osam godina tragično nastradalog mladog šahistu, Fide majstora Damira Rašića, u subotu 10. rujna/septembra 2011. godine, u restoranu “Galeb” na Grbavici održan je 8. šahovski turnir “Sjećanje na Damira Rašića”. Turnir su organizirali ŠK “Napredak Sarajevo i ”ŠK “Željezničar” Sarajevo, koji su osigurali prigodan pobjednički pokal i nagradni fond za 10 najbolje plasiranih igrača i 3 specijalne nagrade. Na turniru je sudjelovalo 75 natjecatelja iz Bosne Hercegovine, Srbije, Hrvatske, Slovenije i Crne Gore, od toga 9 velemajstora, 7 međunarodnih majstora i 7 FIDE majstora, što ga čini dosad najjačim turnirom. Nakon odigranih devet kola po švicarskom sustavu, pobijedio je međunarodni majstor Tomić Boško sa osvojenih 7.5 poena, a drugo do peto mjesto sa 7.0 poena su podijelili velemajstori Kosić Dragan, Nikolić Predrag, Ivanišević Ivan i Bistrić Faruk.
Specijalne nagrade su osvojili Kamberović Senad kao najuspješniji igrač ŠK “Željezničar”, Galić Željko kao najuspješniji igrač ŠK “Napredak” Sarajevo i Kadrić Denis kao najbolji mladi šahista na turniru.


Copyright © 2017 SKNapredak.com | Kontakt